TRANSFORMACIÓ DIGITAL

De què parlem?

La societat, el mercat, les administracions públiques i els serveis públics, les relacions personals han incorporat de manera clara i contundent, la utilització d’Internet, xarxes socials, comunicacions telemàtiques... La difusió de les idees, dels missatges, la concreció de projectes i activitats tenen en l’àmbit digital un espai de desplegament que ens obliga a revisar les nostres formes de funcionament.

Això té uns evidents efectes positius perquè pot facilitar la difusió dels nostres projectes i activitats però també té efecte negatius: atacs al dret a la intimitat, ús mercantil i polític de les nostres dades, deixar en mans de programes informàtics (algoritmes) la resolució de problemes que requereixen intervenció humana directa...Les associacions no podem restar alienes a aquesta transformació, aquest canvi d’època, i conèixer el potencial i els riscs que suposa aquesta transformació digital.

Ens cal conèixer com afecta aquesta transformació la nostra activitat i de quina manera podem fer front als nous desafiaments per conjurar els riscs i maximitzar l’eficiència dels seus aspectes positius.

 

Curs on-line: "Campanyes digitals i activisme veïnal" (Descarregeu-vos material didàctic pdf)

Com dissenyar campanyes de comunicació digital des de les AV i federacions efectives? Com escollir quines xarxes socials tenint en compte els públics diana?

Aquests i altres aspectes es detallen en aquesta càpsula formativa de 4 hores que des de Trama: la xarxa d'activitats formatives de la CONFAVC hem organitzat, comptant amb l'expertesa de comunicadores de l'equip de Social.cat. que van impartir aquest curs on-line el mes de març del 2021.